Webáruházunk oldalai a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az oldal használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához. Az adatkezelésről bővebb tájékoztatót az adatvedelmi nyilatkozat oldalon talál.

A Japán székhellyel rendelkező NTN a precíziós mechanikai alkatrészek vezető gyártója, magas minőségű termékeiről ismert világszerte.

NTN - MAXIMÁLIS MEGBÍZHATÓSÁG A LEGIGÉNYESEBB ALKALMAZÁSOKBAN IS

A Japán székhellyel rendelkező NTN a precíziós mechanikai alkatrészek és alkatrészek vezető gyártója. Az NTN termékek magas minőségű termékeiről ismert világszerte. Nagy részesedéssel rendelkezik az elosztócsapágyak és a meghajtó tengelyek az autóipar,  az építőipari gépek, a sugárhajtású repülőgépek és az orvosi műszerek piacán is. Az NTN termékeit számos világszínvonalú ipari vásárló választja.

Az NTN vállalata több mint 20 000 alkalmazottat foglalkoztat mintegy 33 országban. Az NTN csoport arra törekszik, hogy minőségi termékeket és szolgáltatásokat kínáljon.  Több kiegészítő szolgáltatást is  nyújt a végfelhasználók számára.

 

Ábra: Vezető beszállító a globális csapágypiacon

 

SZÉLSŐSÉGEKRE TERVEZVE

A magas minőségű speciális termékeit olyan igényes alkalmazások használják, amelyek rendkívül igénybevett körülmények között dolgoznak, mint például a magas hőmérséklet (200 ° C) a nagy fordulatszám (10 000 ford / perc) nagy sebességű sugárhajtómű, valamint a 300 km-es nagysebességű vasúti kocsik.

Az NTN termékeit szélturbinákban, a rakéta iparban, az autó iparban  és az orvosi műszerekben is alkalmazzák.  Minőségi gyártmányokat kínál a háztartási készülékek és fénymásolók számára is. Ezek a termékek a nagy teljesítmény leadása mellett, kevesebb energiát fogyasztanak.

 

AZ NTN ÉS SNR

Elismert márkák hálózata. Az NTN vállalatcsoportnál 2008-ban új divíziót hoztak létre. Az új márkanév a NTN-SNR ROULEMENTS lett,  azáltal, hogy a cégcsoporthoz integrálták az SNR ROULEMENTS-t, Franciaország legnagyobb csapágygyártóját. 

INNOVÁCIÓ A NAGY SEBESSÉGŰ CSAPÁGYAK PIACÁN

Napjainkban növekvő tendenciát mutatnak a szerszámgépek sebességének és funkcionalitásának növelése. Ezzel a tendenciával összhangban nagy forgatósebességű stabil csapágyakra van szükség. Azonban, ahogy a csapágyak forgási sebessége nő, számos probléma merül fel.

Mivel a csapágy nagy sebességgel forog, nagy a centrifugális erőhatás is. Ennek a centrifugális erőnek köszönhetően nagy terhelés van a csapágy külső rúdján, ami akadályozza a nagy sebességű forgatást. Emellett elegendő olajfilm nem tartható fenn hagyományos kenőolajjal, így a hő nem szétoszlik és a csapágyhőmérséklet ne emelkedjen.

A probléma megoldása a szupertechnológiával

Diagram: A probléma megoldása a szupertechnológiával

A kerámiák és a két kenési módszer egy időben történő felhasználásával olyan csapágyat fejlesztettek ki, amely rendkívül nagy sebességgel is használható. A kerámia gömbökkel nemcsak a forgó centrifugális erőt csökkentették, hanem javították a kenési tulajdonságokat is.  A csapágyak ultra-nagysebességű eléréséhez csak kis mennyiségű kenőolajat használnak. Ez a technológia a megfelelő kenés mellett megakadályozza a hőmérséklet emelkedését.

 

MILYEN PIACOKAT SZOLGÁL AZ NTN?

Ha többet szeretne megtudni a felsorolásban szereplő alkalmazásokról, kattintson az alkalmazás nevére.

>> Gépkocsik és motorkerékpárok
Az átlag embernek fejében meg sem fordul, hogy több mint 100 csapágyat használnak egyetlen autóban. Az elosztócsapágyak mellett az NTN kiemelkedő globális részesedéssel rendelkezik az állandó sebességű kötésekben (CVJ) és hasonló termékekben.

>> Elektromos járművek
Az elektromos járművek várhatóan hozzájárulnak a környezetünk megőrzéséhez és az erőforrások hatékony felhasználásához. Az NTN kereskedelmi forgalomba hozta az EV motorokra szánt csapágyakat, és számos EV rendszerű terméket fejlesztett ki az In-Wheel Motor System rendszerben.

>> Gördülőállomány
Az NTN csapágyait a világ számos országában használják, a nagysebességű vasútvonalakon. Ezek akár a 300 km/óra feletti sebességnél is biztonságosan működnek.

>> Szélturbinák
A szélturbinák iránti kereslet egyre növekszik világszerte. Az NTN akár 2 méternél nagyobb átmérőjű, rendkívül nagyméretű csapágyakat is kínál.

>> Építőipari és bányászati ​​gépek
Építési és bányászati ​​gépek, amelyek rendkívül mostoha környezetben működnek. Az NTN csapágyak nagy teljesítményt és megbízhatóságot nyújtanak és hozzájárulnak a biztonságos és megbízható munkavégzéshez.

>> Mezőgazdasági gépek
Az agresszív körülmények között, sáros vizes környezetben használt mezőgazdasági gépekhez az NTN hosszú élettartamú csapágyakat kínál.

>> Szerszámgépek
Az NTN szerszámgépekhez ajánlott csapágyai, támogatják a precíziós feldolgozást, szubmikron szinteken és rendkívül nagy fordulatszámon. 

>> Irodai gépek
Az NTN számos csapágyat kínál az irodagépek rotációs részeihez, beleértve a nyomtatókat és a fénymásolókat. A kiváló hőállóságú golyóscsapágyak mellett az NTN biztosítja a tengelykapcsoló termékeket és a műanyag csúszó csapágyakat, amelyek kiváló súrlódási és kopási tulajdonságokkal rendelkeznek.

>> Acélgyártó gépek
Az acélgyártó gépekhez olyan csapágyakra van szükség, amelyek nagy terhelést tesznek lehetővé és magas hőmérséklet esetén is biztosítja a vízállóságot. Az NTN olyan acélműveket támogat, amelyek akár napi 24 órán át folyamatosan üzemelnek.

>> Papírgyártó gépek
A papírgyártó gépek csapágyai úgy lettek kialakítva, hogy megfeleljenek a nagy sebességű és nagy hőmérsékletű működési környezetnek. Az NTN kielégíti ezeket a szükségleteket, és hozzájárul a jobb működési arányokhoz és a berendezések karbantartási költségeinek csökkenéséhez.

>> Élelmiszeripari gépek
Élelmiszer-gyártósorok, tiszta és biztonságos környezetet igényelnek. Ezeken a területeken olyan csapágyakra van szükség, amelyek nem használnak olajat vagy zsírt. Az NTN műanyag csapágyakat, csúszócsavarokat és részegységeket is kínál ezekhez az alkalmazásokhoz.

>> Orvosi felszerelések
Az NTN csúcsminőségű csapágyakat kínál az orvosi berendezések számára. Ezek a termékek több százezer-szeres sebességgel forognak a nagy pontosságú eszközökben.

>> Repülőgép ipar
A rakétameghajtó szivattyúkhoz és sugárhajtású motorokhoz készült csapágyak, rendkívül magas szintű technológiát igényelnek. Az NTN olyan speciális szabványokat hozott létre, amelyek biztosítják a termékek magas minőségét, és alapos minőségellenőrzést végeznek, beleértve az ultra precíziós megmunkálást, állandó hőmérsékleten és tiszta környezetben.

>> Precíziós berendezés
A precíziós berendezéssel ellátott csapágyak, precíziós minőségi követelményeknek kell hogy megfeleljenek.  Az NTN ezekhez az alkalmazásokhoz kínál a lineáris modulokat és a részegységeket.

>> Robotika
A robotok mozgóalkatrészei pontos és stabil működést igényelnek. Az NTN csapágyak olyan robotok számára készültek, amelyek nagy pontosságú feladatokat látnak el, nagy merevségűek és nagy nyomás tűréssel rendelkeznek.

>> Villamos gépek
Az áramfejlesztőkön és motorokon használt csapágyaknál, nagy teljesítményre és stabil alacsony nyomatékra van szükség.

>> Vákuum technológia
Az NTN olyan csapágyakat kínál, amelyek felületkezelési technológiája a különleges kenőanyagok használatával, vákuumban is felhasználhatók. Az NTN Vákuum csapágyai még ultra-magas vákuum (10 -10 Pa) értékek során is stabil forgást biztosítanak.

>> Hajtóművek
A különböző ipari gépekhez használt hajtóművek, különböző igényeket elégítenek ki. Az NTN a kívánt alkalmazásokhoz optimalizálja a csapágyait és a szigorú minőségbiztosítási követelményeknek is megfelelteti.

 

MILYEN NTN CSAPÁGYAKAT VÁSÁROLHATOK AZ ONLINECSAPAGY.HU WEBÁRUHÁZBAN?

Kínálatunkban az alábbi NTN csapágyakat érheti el:

>> csapágyak http://www.onlinecsapagy.hu/hu/termekeink/2_csapagyak

>> egysoros mélyhornyú golyóscsapágyak http://www.onlinecsapagy.hu/hu/termekeink/2005_csapagyak_egysoros_melyhornyu_golyoscsap

>> kúpgörgős csapágyak http://www.onlinecsapagy.hu/hu/termekeink/2003_csapagyak_kupgorgos_csapagyak

>> önbeálló golyós csapágyak http://www.onlinecsapagy.hu/hu/termekeink/2014_csapagyak_onbeallo_golyos

>> klímacsapágyak http://www.onlinecsapagy.hu/hu/termekeink/2027_csapagyak_klimacsapagyak

>> 2 soros,ferdehatásvonalú golyós csapágyak http://www.onlinecsapagy.hu/hu/termekeink/2012_csapagyak_2_soros_ferdehatasvonalu_golyo

>> kerékcsapágyak http://www.onlinecsapagy.hu/hu/termekeink/2019_csapagyak_kerekcsapagyak

>> lemezházas tűgörgős csapágyak http://www.onlinecsapagy.hu/hu/termekeink/2022_csapagyak_lemezhazas_tugorgos_csapagy

>> támasztógörgők http://www.onlinecsapagy.hu/hu/termekeink/2061_csapagyak_tamasztogorgok

>> kúpgörgős csapágyak http://www.onlinecsapagy.hu/hu/termekeink/2003_csapagyak_kupgorgos_csapagyak

>> tűgörgős csapágyak http://www.onlinecsapagy.hu/hu/termekeink/2009_csapagyak_tugorgos_csapagyak

 

GYÁRTÓI INFORMÁCIÓK

Az NTN csapágyak hivatalos gyártói oldala

http://www.ntnglobal.com/en

ntnamericas.com/en

CÉGINFÓK

www.ntnglobal.com/en/corporate/index.html

KATALÓGUSOK

www.ntnglobal.com/en/products/catalog/index.html

 

GördülőcsapágyakGördülőcsapágyak

Tűgörgős csapágyakTűgörgős csapágyak

CsapágyegységekCsapágyegységek

Csúszó csapágyakCsúszó csapágyak

Állandó sebességű ízületekÁllandó sebességű csatlakozások

tengelykapcsolóktengelykapcsolók

Alkatrészek adagolókAlkatrészek adagolók

Precíziós berendezésPrecíziós berendezés

Zöld energia termékekZöld energia termékek

ÚtmutatóÚtmutatók

EgyébTovábbi katalógusok

 

CSAPÁGYKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

http://www.ntnglobal.com/en/products/instruction/index.html

NTN MAGAZIN

http://www.ntnglobal.com/en/products/review/index.html

YOUTUBE

https://www.youtube.com/user/NTNSNR

FACEBOOK

https://www.facebook.com/NTNSNR

 

KÉRDÉSE VAN?

Ha még több információt szeretne az NTN csapágyakkal kapcsolatban, keresse ügyfélszolgálatunkat, ahol készséggel állunk az Ön rendelkezésére: 
Tel.:
 +36 52 430-636 - E-mail: info@onlinecsapagy.hu
Csapágyszaküzletünk címe: Paulus Debrecen Kft. - 4032 Debrecen, Borbíró tér 6. 
Üzletünk nyitva tartása: 
Hétfő - Péntek: 8:00–16:00, Szombat - Vasárnap: Zárva